Luonnetestipäivä ei todellakaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla: vettä tuli kuin saavista kaataen ja Hipulla vatsa kuralla. Paikka oli vaihtunut Pitkäkosken sijasta Roihupellon Pelastuslaitoksen harjoitusradaksi, mikä sinänsä oli meitä lähempänä.

Ensin oli vuorossa Hippu. Luoksepäästävyydessä Hippua ei kovinkaan paljoa kiinnostanut tuomari, meni vasta sitten moikkaamaan kun oli tarpeeksi kauan maanitellut herraa. Taisteluleikissä Hippu oli heti juonessa mukana, haki kepin ja repi raivokkaasti lelua. Kelkkaa Hippu ei ensiksi huomioinut ollenkaan mutta haukkui sitten raivokkaasti kun tuli lähemmäksi, samalla kyllä itse perääntyi niin pitkälle kuin remmiä riitti. Houkuttelujen jälkeen meni katsomaan kelkkaa. Tuomarin hyökkäyksessä ohjaajaa kohti Hippu taas ensin haukkui mutta perääntyi sitten Nean taakse. Meni sitten katsomaan hyökkääjää kun jonkin aikaa houkutteli ja lähti tuomarin mukaan ihan muina miehinä. Sitten olikin vuorossa hahmon vetäisy yllättäen ja tynnyrin perään kierittäminen. Molemmissa Hippu sai sätkyt ja väisti mutta ei sitten toisella lenkillä enää muistanut moisia säikähdyksiä. Pimeässä huoneessa Hippu löysi tien heti melkein Nean luo muttei voinut mennä kun lattia oli sen mielestä omituinen. Hieman kun lisättiin valoa, meni Hippu täysillä Nean luo. Aitaan kiinnitettynä hyökkäykseen Hippu reagoi vasta kun hyökkääjä oli melko lähellä ja laukauksista Hippu ei olisi voinut vähempää välittää. Lopputulos oli +110 pistettä, eriteltyinä kotisivuillamme.

Sitten oli vuorossa Jekku: luoksepäästävyydessä Jekku meni heti hyppimään tuomaria kohti ja nuoli samalla naaman. Taisteluleikissä ihmeekseni Jekku otti hanskasta melko heti kiinni ja taisteli ihan kunnolla siitä, sen sijaan kepistä ei olisi voinut vähempää olla kiinnostunut. Kelkka ei Jekkua kiinnostanut ennen kuin oli jo ihan näkyvissä, sitten haukkui raivokkaasti ja yritti hyökätä kelkan kimppuun, sitä ennen haukkui vain kelkkaa vetävää tuomaria. Ohjaajaa kohti hyökätessä Jekku yllätti yrittämällä hyökätä hyökkääjää vastaan mutta jätti heti kun hyökkääjä heitti kepin pois ja puhutteli. Lähti sitten iloisesti tuomarin mukaan ja taas nuoli tuomarin naaman. Hahmon vetäisy ja tynnyrin kieriminen aiheutti taas raivoisat haukut mutta toisella kierroksella ei näyttänyt enää muistavan koko tapausta, vaan melkein käveli rättihahmon yli. Pimeässä huoneessa Jekku tuli suoraan kohti ja luulinkin sen jo löytävän minut mutta kiersikin sitten vain tuolini ja meni hyppimään toista tuomaria kohti, kävi sitten uuden kierroksen tuolini ympärillä ja taas tuomaria hyppimään. Ilmeisesti sitten ajatteli, että "ei väkisin" ja lähti takas kohti ulko-ovea mutta palasi ja tuli sitten suoraan minun luo. Aitaan kiinnitettynä tuomarin hyökkäys aiheutti taas hirveän haukunnan ja olisi varmaan hyökännyt kimppuun, jos vain ketju olisi antanut myöten mutta oli sitten taas heti kaveria tuomarin kanssa kun meni Jekkua katsomaan. Viimeisenä sitten laukaisut, joista ei välittänyt pätkän vertaa. Yhteistulos siis +174 pistettä ja tuomari loppulauseessaan sanoi hauskasti, että "tässä on teillä erinomaisin ominaisuuksin varustettu pieni palveluskoira, jolle oli oikein mukava antaa hyvät pisteet". Pisteiden erittelyt kotisivuillamme.

Oli tosi kiva kokemus ja myös Niki on aivan pakko viedä luonnetestiin, kunhan se vaadittu 2 vuotta herralle tulee mittariin.