Hieman perhosia vatsassa suuntasimme aamutuimaan kohti Hämeenlinaa, Tuuloksen kauppakeskusta, olihan Niki todella pitkästä aikaa menossa kehään viisi kuukautta kestäneen pöytäkoulutuksen jälkeen. Josko nyt olisi jo tarpeeksi aikaa siitä Köyliön huonosta kokemuksesta ja treenit tuottaneet positiivista tulosta. Eija tosin oli lupautunut esittämään Nikin, mikä omalta osaltaan auttoi uskomaan tuloksen saamiseen, sillä Nikillä ei ainakaan ole tarvetta Eijaa puolustaa pöydällä.

No, tuomarihan tietty oli vaihtunut erittäin tarkkaan saksalaiseen naiseen, joka kuulemma sitten innokkaana oli tekemässä heti vihaisen koiran ilmoitusta, jos vain koira yrittää purra pöydällä. Niinpä sitten Nea yllättäen joutuikin esittämään itse Nikin. Siitäkös mulla paniikki alkoi: mitä jos puolustaa ja yrittää purra, antaako tuomarin tutkia, miten pää ja hampaat, niistä kun tuomari oli erityisen tarkka? Kysymyksiä pyöri tuhat päässä ja hetken olimme jo heittämässä pyyhettä kehään ja matkaamaan takaisin kotiin. No, Nean päätöksellä päätettiin katsoa, mitä tuleman pitää...

Itse tuskin uskalsin katsoa, kun Niki nostettiin pöydälle. Ilmeisesti treenit ovat sitten tuottaneet tulosta: Niki seisoi pöydällä kuin lauhkea lammas, antoi tuomarin tutkia itsensä perusteellisesti, suun tutki eritoten perusteellisesti. Jes, jes, jes! Tuloksena ERI ja luokkavoitto! PU-kehässä Nikillä sitten tosin meni hermot kun tuomari pyöritteli toista koiraa ihan Nikin karvoja hipoen ohi, sille oli sitten jo pakko jo rähistä, hitto, että ihmisten pitää ohittaa ihan liian läheltä. No, joka tapauksessa Niki PU4!!!!

Niki esiintyi vielä sitten Eijan kasvattajaryhmässä, jossa Eija itse otti Nikin ja Nealla Arjan Aatu, Arjalla itsellä Pipa, lisäksi ryhmässä vielä yksi kirjava narttu. Nea Aatun kanssa johdatti joukkoa, tosin Aatu piti bileitä ja pomppi ja keikkui parhaansa mukaan (manittakoon tässä vaiheessa että Aatu oli ROP...) ja Eija Nikin kanssa vikana. Ryhmälle tuloksena KP ja ROP-kasvattaja.

Myös Koda oli mukana harjoittelemassa näyttelypaikalla oloa, tosin paikka ei ollut paras mahdollinen, sillä näyttely pidettiin parkkihallissa, jossa kaikui aivan sairaasti. Koda teki parhaansa kaiun lisäämiseksi ja räksytti todella paljon. Onneksi yleensä ei ole aivan tuollainen räkyttäjä.

Eli kaikki meni enemmän kuin hienosti, olemme todella tyytyväisiä Nikin kehitykseen, arvostelu oli todella ylistävä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaksi Turkuun kuukauden kuluttua!