Matkalla agiin käytiin noukkimassa Vantaanpuiston hallilta viisi pötköä neuta. On siis pojille purtavaa taas vähäksi aikaa...

Lämmittelynä otettin kolme estettä, joissa keskimmäinen sisemmällä rivissä, tarkoituksena harjoitella sivuttaista irtoamista. Reija piirsi meille etenemisviivan, jota ei saanut ylittää, vaan ohjata siitä koira irtoamaan sivulle sisemmällä olevalle esteelle. Jekku-jee teki tosi hienosti, olin oikein ylpeä miehestä!

Sen jälkeen otettiin hyppy-rengas -yhdistelmänä, jonka Jekku myös teki hienosti, yhden kerran hyppäsi tosin pidikkeistä, kun itse ohjasin huonosti.

Viimeisenä harjoiteltiin jaakotusta (omituinen sana...) eli koira lähetetään hypylle ja tekee tiukan kurvin takaisin ja lähdetään täyskäännöksellä seuraavalle esteelle. Jekulta meni ihan ok, kunhan itse en mene liikaa estettä kohti... Viimeisenä sitten otettiin haastetta kerrakseen, kun ratana oli 2 peräkkäistä linjassa olevaa hyppyä ja sen jälkeen A ja putki alla, molempien menokohdat tasassa vierekkäin ja tarkoituksena tietty sitten putki. Opimme myös että tälläisissa tilanteissa ohjataan putkelle käsi alhaalla ja A:lle käsi ylhäällä (noin niinkuin teoriassa),,, Käytännössä tuollainen A-hullu koira tietty meni A:lle, vaikka yritettiin ohjata mutkan kautta, että näkisi pelkän putken ja lukitsisi sen jo ennen kuin edes A näkyy. Putken jälkeen hyppy, jaakotuksella takaisin A:lle, jossa pysähtyvä kontakti. Loppu meni Jekulta hyvin ja jopa pysähtyi A:n alastuloon. Itselle tuotti todella haasteita nuo kaksi ekaa estettä, jotta osasin itseni asettaa oikein, jotta Jekku tekisi kulman, eikä menisi suoraan kahta peräkkäistä hyppyä. Mutta sitä kuulemma sitten ensi kerralla harjoitellaan lisää, oli todella haastava meille.

Kivistöstä sitten Malminkartanoon Niki ja Iitu tokoon. Siellä ensin perusasentoa, paikallaoloa ja maahanmenoa. Sitten ottivat hyppyä, jossa Niki hokasi namialustan heti tosi hienosti. Hyppäsi heti ilman mitään käsimerkkiä pelkällä käskyllä. Ensi kerta onkin sitten viimeinen ja silloin kuulemma nopeutta testataan eli nopeita maahanmenoja tiedossa. Aiheuttanee Nikille ja Inkulle hiukka treenausta, maahanmeno kun Nikillä vielä melko lailla alkumetreillä, menee hyvin mutta ei nopeasti.

Kotiin päästyämme oli pojat hiukka puhki ja uni maistui.