Koska kaikki kurssit oli saatu jo päätökseen, bongailin uusia kursseja taas netistä tutuilta kurssintarjoajilta ja silmiin osui kurssi, jota mainostettiin nimenomaan koirille, jotka eivät toisia suvaitse lähelleen. Yllättäen heti tuli mieleen Niki. Kurssi tosin oli kerennyt jo olemaan ensimmäisen kerran mutta ei kun kyselemään, josko vielä  pääsisimme mukaan. No, juuri yksi paikka oli vielä jäljellä, joten sinne sitten vain.

Kurssilla (yllättäen) kaikki muutkin olivat uroskoiria, mikäs sen sopivampi asetelma meille. Sisälle mentiin yksitellen, jottei turhaa stressiä heti nosteta koirille ja jokaisella oli oma serminsä, jonka takana alkuksi lymyttiin, kunnes koira saatiin rentoutumaan ja keskittymään yhdessä tekemiseen. Nikin mielestä munakennosta herkkujen etsiminen oli todella kova sana, etsi innokkaasti uudestaan ja uudestaan. Sitten päästiin näkyville ja siitä pikku hijaa aina lähemmäksi ja lähemmäksi kaveria. Lopulta Nikin kanssa päästiin jo ohittelemaan kavereita ja pysähtymään viereen.

Hienosti Niki jaksoi tunnin tehdä kontaktissa töitä kanssani eikä kertaakaan rähähtänyt kellekään. Vaikka toiset alkoivat rähinät, onnistuin rauhoittamaan Nikin yhdessä tekemiseen, ikään kuin meidän ja muiden välissä olisi näkymätön seinä. Huomasin, että kunhan itse pysyn rauhallisena ja keskityn vain ja ainoastaan Nikiin, on Nikinkin rauhoittaminen paljon helpompaa kuin se, että itse reagoisin remmiä kiristämällä, mikä kyllä todella helposti on se ensireaktio. Huomioin myös, että kun toiset alkavat rähinät, Niki todella helposti lähtee mukaan vain ihan sen takia, että itse on sen verran arka, että säikähtää tilannetta, ja vastaa siihen rähisemällä. Toisaalta kuitenkin Niki itsekin helpolla hakee uhmakasta katsekontaktia kavereihin. Taas avainsanana on koiran rauhoittaminen tilanteen ulkopuolelle.

Harmi, että tämä kurssi on vain enää yhden kerran mutta uskon, että tästäkin taas saadaan paljon uusia keinoja näyttelyihin muiden urosten kohtaamiseen. Nikistä ei kuitenkaan koskaan tule samanlaista viilipyttyä kuin Hipusta, mutta kunhan kuitenkin saataisiin näyttelykehään rentoutta Nikille, jotta voi kohdata muut urokset rähisemättä.