Perjantaina 23.7. starttasimme aamulla Eckerö Linen laivalla koko perheen kanssa kohti Tallinnaa. Reissu alkoi lupaavasti: Mechelininkatu oli aivan tukossa ja jono ei liikkunut sitten minnekään, hieman alkoi jo paniikki iskeä, mahdetaanko keretä koko laivaan. Onneksi sitten kerkesimme, lähtöselvityksestä kerrottiin, että tilanne on sama joka ikinen aamu, laiva ei pääse milloinkaan matkaan ajallaan. Autokannella oli todella hikinen fiilis, onneksi olimme ottaneet hytin, koirat kyllä olisivat autoon paistuneet elävältä.

Tallinnasta jatkoimme kohti Via Balticaa ja Riikaa. Aina Pärnuun asti tuntui, että kaikki suomalaiset olivat liikkeellä, niin paljon oli suomalaisia autoja vastaantulijoissa. Tie oli onneksi todella hyvä. Lämpötilan kohotessa kolmenkymmenen asteen paremmalle puolelle olimme todella onnellisia, että autossa on toimiva ilmastointi ;) Rajanylitys sujui ilman mitään, sen kun vain ajoi rajan yli. Latvian puolella sitten saikin huomata, että liikennekuri todellakin on kuin villissä lännessä: täysillä vain ohi ja ihan sama, oliko risteysalue vai mikä. Onneksi tie oli leveä ja välillä tuntuikin, että enemmän ajettiin pientareella kuin itse tiellä, sen verta villiä meno oli. Opasteet oli hyvät ja niin saavuimme Riikaan. Hotellin löytäminen tuottikin sitten taas hieman hankaluuksia, navigaattori kun meni myös jo ulalle siitä pyörimisestä. No, tulipahan samalla tehtyä Riika-sightseeing ;) Lopulta löysimme kuin löysimmekin hotellin (Toss Hotel) ja kampesimme itsemme kaikkine tavaroinemme huoneeseen, joka olikin tilava, kuin kahden huoneen huoneisto mutta armottoman kuuma, kun tietysti ilmastoinnista voi noissa maissa vain haaveilla. No, eipä hätää, meidän viisas miehemmepä oli pakannut mukaan kaksi pöytätuuletinta, niillä ilma saatiin mukavasti viilenemään.

Illan seikkailuista viisastuneina päätimme sitten kysyä respasta kunnon ajo-ohjeet Marupen näyttelypaikalle, kun ei se Riikan siltojen edestakaisin ajaminen oikein enää houkutellut. Hyvät ajo-ohjeet saatiinkin, ja perille löysimme hienosti. Lämpöä taas riitti, reilussa kolmessakymmenessä taas mentiin. Ensimmäisenä kehään asteli Koda, jolle junnuserti ja näin myös Latvian junnuvalioksi. Jes, hieno alku! Sitten kehään Hippu ja Jekku, josta molemmille eri, Hippu ykköseksi ja Jekku kakkoseksi ja Hipulle myös serti. Jes, kaksi valiota samana päivänä! Hieman uskomaton olo kyllä oli :) Ilta menikin sitten jäähdytellessä ja syömässä käydessä.

Sunnuntaina sitten uusi suunnistus samaan paikkaan ja koska Koda ja Hippu saivat lauantaina jo hakemansa, päätimme ne jättää pois kehästä kun niin älyttömän kuumakin oli (+32). Näyttelypaikalla sitten iskikin hoppu kun olivatkin niin reilusti edellä aikataulusta paljojen poisjäämisten vuoksi. Vieressä oli suomalaisia pakkaamassa jo pois näyttelystä ja valistivat, että päivän tuomari on jakanut lähestulkoon vain sinistä ja on liikkeistä tosi tarkka. Se siitä sitten, tuli mieleemme, Jekulla kun ne takaliikkeet todellakaan ei ole se vahvin valtti. Pelonsekaisin tuntein sitten vain kehään... Yllätykseksemme tuomari kuitenkin tykkäsi Jekusta ihan sikana ja hienon arvostelun lisäksi antoi Jekulle kaiken mahdollisen eli näin myös Jekusta Latvian valio :) Jes, olisiko voinut paremmat tulokset reissulta enää saada :) Olimme kyllä kuin seitsemännessä taivaassa näistä hienoista pojistamme :)

Myös Nikkeroinen sai kovasti huomiota sekä näyttelypaikalla että hotellissa, jossa respa kehui Nikin meidän kauneimmaksi koiraksemme, ironista, että juuri Nikiä ei näihin näyttelyihin edes oltu ilmoitettu ;) No, Niki lähtee sitten jossain vaiheessa omalle Balttian ihmematkalleen sertejä metsästämään...

Näyttelystä sitten suuntasimmekin kotimatkalle kohti Tallinnaa, jossa vielä yövyimme yhden yön City Hotel by Uniquestay'ssa, jossa huonesekaannusten vuoksi emme lopulta maksaneet lisävuoteesta, koirista emmekä parkista mitään. Maanantai-iltana kotiuduimme hikisinä ja väsyneinä mutta erittäin onnellisina hyvin menneen reissun jäljiltä :)

Seuraavaa reissua suunnitellessa :)