Eli kuten otsikko kertookin, olimme ilmoittautuneet Kuopion kolmipäiväisiin KV-näyttelyihin, ilmoitettuina Jekku kokeilemaan vikaa cacibiaan C.I.Biä varten ja Niki toista cacibia tavoittelemaan ;)

Lähdin itse keskiviikkona töiden jälkeen Joutsaan, jossa loppuperhe olikin lomaillut  viikon, Nea Marja-Leenalla koiria hoitelemassa eli "matkalla" hain vielä Neankin mukaan. Torstaina puolilta päivin starttasimme Joutsasta kohti Kuopiota ja Tahkoa, jossa vuokraamamme mökkimajoitus oli. Ja hellettä riitti!

Mökki osoittautui oikein supertilavaksi ja hienoksi, ainoa miinus oli kuumuus, onneksi meillä taas tuulettimet matkassa :) Ainoastaan yhdessä mökissä meidän lisäksemme oli elämää ja siellä olikin sitten koiria (dalluja), joita kivasti pidettiin vapaina juoksemassa ympäri mökkiä... Iltapissalle lähtiessämme sitten hetken kuulostelin ovella, näkyykö naapurin dalluja ja kun ei näkynyt, lähdin eteenpäin. Kuinka ollakaan, yhtäkkiä koko lauma (1 uros ja 2 narttua) olikin siinä mökkimme edessä kuusen takana. VITTU! Huusin ja manasin koirat alimpaan helvettiin ja jopa omat koirat olivat siinä tilanteessa hiljaa kun niin kovasti raivosin. Mutta ei: urosdallu päätti hyökätä kuitenkin ja reunimmaisena Niki sai osumat. Perkele, että ihmiset eivät voi pitää koiriaan kiinni! Tuli kyllä kerrottua omistajille mielipide aika selkeästi ja ehkä vähän enemmänkin! Pissalla käynnin jälkeen sitten tutkimme Nikin tarkemmin ja päässä oli kuin olikin nirhauma. Koko tilanteesta suivaantuneena marssin naapurimökille kertomaan tilanteen ja sieltä tultiinkin sitten katsomaan jälkeä, joka putsattiin desinfiointiaineella. Onneksi  nyt näyttäisi lähteneen jo parantumaan, eikä toivottavasti enää tulehdu ja vaadi antibioottia. Mutta voin kyllä sanoa, että VITUTTI ja lujaa!

Perjantaina sitten alkoi Kuopion näyttelyt helvetillisessä helteessä. Jekkua helle ei tuntunut vaivaavan mutta Niki oli kyllä lämpöhalvauksen partaalla. Perjantain tanskalainen naistuomari tykkäsi Jekusta ERIn ja PU2:n verran ja näinpä sitten Napsusta tuli KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO, kun Niitti ykkösenä oli jo C.I.B. Nikille EH mutta oli kyllä todella karvaton muihin verrattuna.

Lauantaina uusi näyttelypäivä ja tuomarina venäläinen nainen, joka taas tykkäsi Jekusta ERIn ja PU2:n verran, tosin Jekku VOITTI VALIOLUOKAN, jossa kilpakumppaneina Niitti (2.), Aku (3.) ja Niki (4.).Tuli toinen VA-CA :)

Sunnuntaina olikin sitten ihan sairas helle ja kehäsihteerin kanssa ennen kehää jutellessani kertoi tuomareiden olevan jo todella kärttyisiä, koska ollut niin helle ja majapaikassa ei ilmastointia. Jee, ajattelin, että varmaan menee ihan penkin alle koko kehä ja niin se kyllä menikin Nikin osalta. Niki ei halunnut ollenkaan kävellä eikä olla koko kehässä, lampsi vain eteenpäin korvat leväällään kuin lehmä. Tuomarin mielestä Niki oli aivan jotakin muuta kuin mitteli ja tuloskin oli sen mukainen: H! Jekulle sentään raaski antaa EH:n edes. Omituinen olu kyllä tuo tuomari, kehää ennen kysyi kehäsihteeriltä, MIKÄ ROTU on kyseessä ja tuomarin vastattua, kysyi vielä WHAT ja alkoi kaivelemaan rotumääritelmää. Että näin ;)

Kokonaisuutena oli oikein kiva reissu ja mieletöntä tuo Jekun perjantain vikan cacibin saaminen ja lauantain valioluokan voitto