Siirtyy Treeniblogikin tänne yleisblogiin, kun sivut alkavat herjata tilanpuutetta... Eikä oikein viitsi ostaa lisätilaa, kun ei sitä kuitenkaan kokonaan hyödynnettäisi. Täällä kirjoittaa siis Nea, mun merkinnän tunnistaa tuosta TB-alkuliitteestä otsikoinnissa (:

Nyt kun ilmat kylmenevät, en enää viitsi ottaa Hippua ulkoagilitytreeneihin. Kahtena vuotena ollaan käyty syksyllä läpi nielutulehdus, eikä tieten tahtoen tietenkään haluta sen toistuvan, joten kahdet viime treenit olen ollut Jekun kanssa. Eikä yhtään tarvinnut hävetä! Niin upeasti Jekku suoriutui sekä tänään että viime viikon tiistaina pidempään treenanneiden joukossa.

12.10.

Rata ei ollut mikään helpoin, mutta mielestäni Jekku suoriutui siitä loistavasti. Rata alkoi kahdesta peräkkäisestä hypystä, jonka jälkeen piti tehdä välistä veto oikealle ja sitten ohjata kolmas hyppy. Päätin tehdä valssin välistä vedon kohtaan, jolloin onnistuin jopa ajoittamaan oman ohjaukseni :D Sitten mentiin pidemmälle, kohti suoraan sijaitsevalle aidalle, joka mentiin takaa hankalalla liikkeellä (jonka Jekku teki yhtä hienosti kuin kaikki muu mutta joka meinasi ohjaajalla yllättäen mennä sekaisin), vielä yksi hyppy hyvällä vauhdilla ja sitten putkeen, joka sijaitsi puomin alla. Ja tietenkin siihen kauimmaiseen päähän. Jekku taisi yrittää puomille, mutta herra kuunteli kuitenkin oikein hyvin ja teki niin kuin käskin, kun vaan vein sen tarpeeksi pitkälle. Putkesta tultiin pois päin hypylle, joka hypättiin eteen päin jaakotuksen avulla. Ja sehän meni ihan fantastisesti... että voi olla vaikeaa saada kehon ja käsien liikkeet samanaikaisiksi ja -suuntaisiksi, grr. Väliajalla kun yritin jaakotusta Jekun kanssa, ei herra oikein hiffanut, hyppäsi vain takaisin saman esteen ja kerjäsi herkkua... Kuitenkin, itse rata jatkui jaakotushypyn jälkeen puomille. Jekku teki nätisti kontaktin. Sitten vuoroon tuli kaksi peräkkäistä hyppyä, joihin ensimmäinen ratapätkä loppui.

Toinen pätkä alkoi kahdesta tai kolmesta hypystä, kun ensimmäisen hypyn jälkeen käännyttiin kahdelle suorassa linjassa olevalle. Jekku tuli kuuliaisesti mukana, mutta ei irronnut eteen päin, sillä seuraavaksi radalla koitti kepit. Jekku ei vielä osaa pujotella itsenäisesti, mutta selvää edistystä on tapahtunut, sillä se hakee keppivälejä, myös sen ensimmäisen. Kuitenkin tarvitaan vielä käsiohjausta, ja ensimmäisen välin jälkeen voisi hyvin laittaa sen namialustan, että saataisiin hakeminen ja kepeille irtoaminen vahvaksi. Kepeiltä mentiin vasemmalla olevan putken kauempaan päähän, ja mitä pidemmälle koira irtosi, sen parempi, sillä oli hyvä olla ajoissa hypyillä ottamassa vastaan. Napsu irtosi aivan upeasti! Kahdella seuraavalla hypyllä tehtiin ekan jälkeen välistä veto, ja tämän parin jälkeen vielä yksi vino hyppy ja puomille. Tämänkin Jekku osasi. Hypyiltä mentiin vielä puomi ja hyppy, mikä oli helppo juttu.

Lopussa tehtiin vielä koko rata, ja olisiko meille tullut yksi kielto. Joka tapauksessa aivan fantastinen suoritus pikkujätkältä!

19.10.

Tänään oli oikein hieno treenisää, kylmä ei ollut mutta vettä tuli : D Onneksi Jekku on joka sään koira, vaikka takki inhottikin. Eiväthän kovat jätkät käytä asusteita... Koirakoita oli paikalla peräti yksi (hullu ;) ) meidän lisäksi, eli Sofia ja Lara. Saatiin siis pitää esteet koko ajan medi-korkeudella.

Alma oli kuulemma suunitellut meille jonkun radan, mutta ei viitsinyt laittaa meitä kahdestaan (/kolmistaan) rakentamaan sitä, joten saimme paikan päällä ja esteitä siirtelemättä toteutetun radan. Ja Sofian ehdotuksesta se tehtiin äänettömästi. Olin aivan varma, että en osaa olla hiljaa, ja kyllähän sieltä yksi 'tässä' ja sen seurauksena 'oops' tuli ekalla radalla, toisella onnistuin pitämään suuni kiinni.

Radan alku oli se tyypillinen, eli kaksi vähän vinossa olevaa hyppyä, ja sitten kolmas takaa. Lähtökäskyn sai onneksi antaa, sillä Jekku ei olisi tullut ilman sitä. Olin ihan yllättynyt, kun Jekku teki ekat hypyt ja takaa kierronkin epäröimättä. Takaa kierron jälkeen tein valssin toiselle puolelle, jolloin ohjasin Jekun kiertämään seuraavan esteen takaa ja siitä seuraavan eteen päin. Se oli aika hankalan oloinen kohta, josta ajattelin että en välttämättä saa käännettyä Jekkua, mutta hyvin se meni. Hyppyjen jälkeen mentiin putken kauempaan päähän, johon Jekku taas osasi irrota. Sen jälkeen tuli kolme jokseenkin linjassa olevaa hyppyä ja putki. Itse ohjasin tämän kohdan ensin niin, että tein valssin ensimmäisen hypyn jälkeen, jolloin olin oikealla puolella ohjaamaan Jekku helposti putkeen. Almalta kuitenkin tuli ohjeeksi ohjata koko kohta samalta puolelta ja tehdä sitten pois päin käännös putkelle. Ja se toimi : D Kerran kyllä ohjasin liian lyhyen matkan, jolloin Jekku ei tajunnut minne mennään, mutta se jäi ainoaksi möhläykseksi. Putkelta tultiin vielä yksi hyppy ja A, hyppy meni hienosti, mutta toisella kerralla jouduin ottamaan A:n kontaktin uudestaan koska halusin Jekun pysähtyvän kunnolla, mitä se siis ei tehnyt. Ensimmäiseltä tulos oli 0, toiselta taisi tulla se yksi virhe A:lta.

Lisäksi, mun pyynnöstä, päästiin hinkkaamaan jaakotusta : D Alma laittoi meidät tekemään aivan ihanaa harjoitusta, jossa meinasi mennä sormi suuhun pariin otteeseen. Ihan simppeliähän se oli, kiemuraputki ja yksi hyppy jolla tehdä jaakotus, mutta ongelma tulikin siinä, että osaako ohjata koiran oikealla kädellä ja oikeassa kohdassa... en osannut, en heti. Jekkukin vähän turhautui ja ihan syystä : P Otettiin käyttöön namikuppi hypyn taakse kulmaan, jolla saatiin Jekku hakemaan hyppy, herra kun ei oikein ymmärtänyt vaikka olisin ohjannut ihan hyvin. No, saatiin me se sujumaan, mutta priimasuorituksia ei nähty yhtäkään. Tajusin muuten vasta ihan treenien lopussa, kun äiti asiasta huomautti, että olin itse liian lähellä rimaa... johan alkoi mennä paremmin, kun vaihdoin paikkaa. Joka tapauksessa eiköhän pitäisi ottaa videokamera ja YouTube käyttöön. Suoritusten vertailusta tulee hauskaa : D

Vähän tuli jotenkin haikea fiilis, kun ryhmä hajoaa taas koko talveksi eikä Almaakaan nähdä vähään aikaan :/ Onneksi tästä kesästä saatiin kuitenkin niin hyviä muistoja, että eiköhän sillä selvitä pimeän talven yli! Ja sunnuntaina alkaa hallitreenit, joihin saan ilokseni ottaa sekä Jekun että Hipun (: Eiköhän tämä tästä.

- Nea