Eli kuten otsikko jo kertoo, lähdimme Liettuan Voittaja -näyttelyyn onneamme kokeilemaan Hipun ja Jekun kanssa perjantaina 18.3. aamun vasta sarastaessa. Laiva lähti 7.30 ja Tallinnaan saavuimme runsaan jäätilanteen vuoksi hieman myöhässä klo 10 aikaan. Laivamatkalla bongasimme hylkeitä ja pikkukuutteja jäillä köllimässä ja olipa Eckerö Linen laivakin siellä jäiden seassa jumissa matkalla kohti Helsinkiä ;)

Tallinnasta alkoikin sitten ajourakka: edessä reilut 600 kilsaa Via Balticaa kohti Vilnaa. Matka meni yllättävän nopeasti ja rattoisasti parilla pysähdyksellä. Juuri ennen Vilnaa iski nälkä ja pysähdyimme tien varren Statoil-huoltamolle, jolla myös ruokapaikka. Tosin emme sieltä mitään ruokaa saaneet, kun kassatyttö ei osannut/halunnut osata yhtään englantia ja kaikki tietty oli vain paikallisella kielellä. No, eihän me tietysti sitä ruokaa lopulta edes olisi haluttukaan.... Onneksi huoltamon puolella ystävällinen setä osasi englantia auttavasti ja saimme edes hampurilaiset syödäksemme, myös minä nirso, joka en mausteita väliin halua :D

Illansuussa seitsemän pintaan viimein saavuimme Vilnaan ja hotelli oli kyllä upea linnamainen rakennelma. Sisäpihalle vain auto parkkiin ja huoneita kuittaamaan. Matkan kauhunhetki koettiin, kun Martta päätti pompata autosta myös ulos ja hetken juoksi villinä pitkin hotellin sisäpihaa ennen kuin pysähtyi pihan nurkkaukseen ja antoi Nealle kiinni itsensä. Hieman pisti sydämet tykyttämään ja kummasti kaikki heräsimme :D Huoneet oli hienot ja tilavat ja palvelu ystävällistä. Illalla käytiin pitkä lenkki, joka jälkeen ei nukkumattia tarvinnut odotella.

Aamulla ei ollut paniikkia kehään, sillä kehämme oli vasta iltapäivällä. Saimmekin nauttia rauhaisan aamiaisen, jonka jälkeen suuntasimme näyttelyalueelle, jonne ei ollut kuin vartin matka. Näyttelypäivä meni parhaalla mahdollisella tavalla: Rami ROP-junnu ja Liettuan junnuvoittaja, Hippu ROP ja Liettuan voittaja, samalla Hipusta tuli Liettuan ja Baltian muotovalio ja Martta "VSP", Liettuan voittaja ja Liettuan valio heti kun Suomessa viimeisen sertinsä nappaa :D Myös Jekku sai kehuvat arvostelut mutta jäi siis Hipulle kakkoseksi valioluokassa :) Enempäähän ei seurueemme olisi voinut tältä päivältä saadakaan :) Olimme kyllä niin polleita karvakavereistamme!

Illalla hieman kiertelimme Vilnaa ja shoppailimme. Kävimme myös syömässä hotellimme ravintolassa kunnon illallisen. Myös rakastavaisten "lukkosilta" tuli nähtyä ja kuvattua, olikin aivan hotellimme edessä olevan puiston reunalla.

Sunnuntaina kehä olikin sitten jo aamusta ja Hippu jätettiin kehästä pois, kun oli lauantaina jo saanut kaiken. Jekku voitti valioluokan, sai luokkasertin ja pääsi ROP-kehään mutta "karvan mitalla" jäi kakkoseksi, kun tuomarin mukaan Jekulla oli millin verran pidempi runko kuin ykköseksi sijoittamallaan uroksella. Lohduttelimme, että sen mitä Jekku rungossa hävisi, voittaa tuhat kertaa luonteessa, niin mahtavaluonteista ja helppoa koiraa saa hakemalla hakea, eikä silti löydä, paitsi tietysti Hippulimme (heh...). Rami oli toistamiseen ROP-junnu ja Martta "VSP". On ne omat karvakorvat aina ne maailman parhaat ja rakkaimmat riippumatta siitä, mitä tuloksia tulee :D

Kehän jälkeen alkoikin sitten ajomatka kohti kotia, Vilnasta Tallinnaan matkasimme yhdellä pysähdyksellä ja kerkesimme kuin kerkesimmekin vielä iltalaivaan Tallinnasta kohti Helsinkiä. Kotona odotti ihana oma sänky, jossa uni maistui kyllä todella makoisalta ne muutamat tunnit, jotka ennen töihin lähtöä kerkesin nukkumaan :)

Suurkiitokset reissukavereillemme Tarjalle, Ramille ja Martalle superhauskasta matkaseurasta! Seuraavia reissuja jo taas kovasti suunnitellaan ja jotakin jo lyöty lukkoonkin :)