Hieman on näemmä päässyt aikaa vierähtämään viime päivityksestä, joten yritetäänpä nyt taas hieman ottaa itseä niskasta kiinni :D Eli mitäpä meille on tapahtunut tässä sitten viime päivityksen - no, paljon on tapahtunut, ei voi muuta todeta.... Mutta josko tässä hieman yrittäisi tehdä yhteenvetoa tapahtumista sitten viime päivityksen:

AGILITY:

Koda ja Niki pääsivät HSKH:n agilityn alkeiskurssille, jonka jälkeen treenit jatkuivat kesätauon jälkeen ryhmätreeneinä. Iso ryhmä tuotti Nikille hiukkasen keskittymisongelmia mutta ihana Sari ratkaisi sen ottamalla Nikin aina puoli tuntia ennen muita treenaamaan yksinään ja johan alkoi herra paremmin keskittyä, tosin Nikihän tekee vain kuin häntä itseään huvittaa... Mutta kun into päällä, tekee ihan älyttömän hyvää rataa. Huomattu myös on, että Niki ei kestä montaa toistoa, sitten alkaa kyllästymishaukunta. Mutta näillä eväillä kun edetään, tehdään hyvää agilityä. Kyllä Nikistä vielä oiva agikoira kehkeytyy :) Kodalle agility tuntuu olevan oikea intohimo, tottakai kun ruokaa saa :D Nopeuttakin herralla riittää ja putki on oikea intohimo, samoin kuin keinu, jolle rynnättään aina sata lasissa ja mitä enemmän rämähtää, sitä tyytyväisemmältä Koda näyttää. Haavereitten välttämiseksi nyt onkin alettu hidastamaan herraa sihinällä. Ongelmia Kodalle tuottaa rengas, tuntuu, että Kodan mielestä se vain roiskastaan läpi ihan mistä vain, pääasia on vauhti. Eli haasteita riittää tälläkin rintamalla meidän nuoriso-osastolla.

Hipulle on hiottu keinua, alkaa jo pikkuhiljaa uskaltautua sille, vielä kuitenkin on taivalta ennen kisoihin ilmoittautumista tällä saralla. Sen sijaan Hippu korkkasi hyppykisan näin 3 vuoden kisatauon jälkeen Porvoossa 13.11.2011 huimalla nollatuloksella, LUVAlla ja ykköspallilla :)

Jekku on myös jatkanut agilityssä ja käväisi myös samaisissa Porvoon kisoissa ja teki hyvää rataa, aika vain ei ihan riittänyt vieläkään, samaisessa hyppykisassa tuloksena nollarata virheiden osalta mutta harmillisesti relu 4 sekuntia yliaikaa. Oikeutti kuitenkin ykköspallille. Normiradalta yksi hyl ja toisessa yliaikaa ja vitonen kepeiltä. Eli Jekulla vauhdin lisäsaaminen edellen toivelistalla, lisäksi keppien hiominen jouhevammaksi, siitä kun sitä yliaikaa aina kertyy niin helposti.

Talven pidämme taukoa agilityssä kaikkien kanssa, keväällä sitten jatkuu agility :)

RALLY-TOKO

Uusi höyrähdys koettu: rally-toko, josta olemme aivan haltioissamme. Meille sopiva laji siis löytynyt! Hippu ja Nea aloittivat kisaamisen helmikuussa, aluksi kisoja järjestettiin todella harvoin, ei edes joka kuukausi ollut kisoja, onneksi sekin nyt parantunut huomattavasti :) Kolmet kisat - kolme hyväksyttyä tulosta ja siirto AVOon. Ekat AVO-kisat menivät hieman plörinäksi herra H:n haahuillessa misujen perään (4 pistettä vajaa tulos) mutta sitten 3 seuraavaa kisaa olikin aivan mielettömän upeita: joka kisasta tulos ja palkintopallisija, aivan mahtavaa! Ja näin siirto VOIttajaan. Liikkeet ovat hallussa aika lailla hyvin (peruutuksessa pieniä ongelmia havaittavissa kun Hippu ei välttämättä osaa takaosaansa käyttää niin hyvin...) ja ensimmäinen VOIttaja-startti olikin sitten marraskuun lopussa Hyvinkään SM-kisoissa, joissa Hipulla taas iski misuhaahuilu eli ei tullut hyväksyttyä tulosta (2 pistettä vajaa...) mutta ei kun uusia kisoja suunnittelemaan :)

Nealla ohjauksessa myös uutena tulokkaana Koda, joka oppi liikkeet silmänräpäyksessä. Kodan kanssa starttasivat marraskuun Hyvinkään kisoissa ja heti ekoista kisoista tulos 95/100 eli hyväksytty tulos, aika huippua :)

Myös Jekku aloitti ihan omassa ohjauksessani rally-tokon lumien sulettua huhti-toukokuussa ja ekoihin kisoihin uskaltauduimme kesäkuun alussa ja tulos saatiin (95/100). Myös kahdessa seuraavassa kisassa saatiin tulos, ja näin ollen siirto AVOon. Peräkkäisinä viikonloppuina sitten kisattiinkin ensin ALOssa ja seuraavana AVOssa ja kummastakin tulos, aika ylpeä olin meistä :) Marraskuun lopussa kisattiin taas Hyvinkäällä ja tulos tuli, joten nyt olisi kasassa 2/3 AVO-tulosta :) Vikan AVO-tuloksen jälkeen meneekin uusiksi miettiminen, onko meistä vielä kisaamaan VOIssa, sillä liikkeet todellakin vaikeutuvat siinä vaiheessa! Mutta, aika näyttää...

Seuraavat rally-startit meillä onkin vasta tammikuussa (6.1. Tampereella) mutta niitä odotellessa :)

NÄYTTELYT:

Keväällä-kesällä käytiin aika tiuhaan tahtiin metsästämässä Kodalle vikaa sertiä mutta onnistuttiin se nappaamaan vasta Porvoossa 11.9. Samalla Kodasta tulikin sitten myös Liettuan ja Baltian valio. Kesällä aiemmin Kodasta oli tullut jo Latvian ja Viron valio, sekä Ruotsin reissulla heinäkuussa Ruotsin valio. Marraskuun alussa käytiin Tanskassa, josta kotiintuomisina Kodalle myös Tanskan ja Pohjoismaiden valioarvot. Lisäksi Tanskan voittaja 2011 -titteli :) Huimaa on ollut tämän pikkumiehen näyttelyura, ei voi muuta sanoa :) Ruotsista kotiintuliaisina oli lisäksi Nikin Ruotsin valioarvo, joten olipa melkoinen menestysreissu: 3 päivää näyttelyitä, joista 2 valioarvoa, ei huono reissu ollenkaan :D

SUUNNITELMIA:

Näyttelyt jäänevät nyt vähemmälle ja keskitymme rallattelemaan ja kenties sitten ensi vuonna myös muutamia agistartteja. Onpa Nea jopa väläytellyt ajatusta tokokisoihinkin osallistumisesta Kultaturkin kanssa :) Lisäksi olisi mietinnässä Nikille jälkikurssi ensi keväälle/kesälle, Nikille kun tuo nenän käyttö tuntuu olevan se juttu. Parastahan Nikille olisi ratajuoksu mutta tuntuu täällä Pääkaupunkiseudulla olevan niin nihkeetä siihen mukaan pääseminen, se kun mielletään vain ja ainoastaan vinttikoiralajiksi. Mutta jatketaan kyselyitä...

 VAUVAUUTISIA:

Kodasta tuli ensimmäistä kertaa isukki viime perjantaina (2.12.) kun Kukka (Lumikummun Cultahelmi) synnytti maailmaan 5 pentua (2 tyttöä ja 3 poikaa). Väreiltään tytöt ovat tummia (harmaita?) ja pojista yksi oranssi-soopeli ja 2 näyttää vielä tässä vaiheessa mustilta. Mielenkiinnolla odotamme, miksi värit kasvun myötä muuttuvat :) Tyttöpennuille on jo omat rakastavat kodit valmiina, pojat vielä tässä vaiheessa koteja vailla mutta eiköhän niillekin omat rakastava kodit löydy :)