Tänään sitten alkoi kauan kaivattu kurssi Nikin kanssa. Ensin menimme vain me ihmiset halliin ja kävimme läpi, mikä kullakin on ongelma, jonka vuoksi kurssille ovat tulleet. Kolmella viidestä ongelmana oli koiran ylenpalttinen arkuus, ja kahdella näyttelypöytä, me siis niistä toinen. Kurssilla meitä onkin vain 5 koirakkoa, mikä onkin erittäin hyvä, sillä näin keretään jokaiseen paneutua kunnolla.

Sitten haettiin yksitellen koira halliin ja ihmiset istuivat ja heittelivät koiralle herkkuja ja antoivat kädestä, jos koira niin lähelle uskaltautui. Koiraan ei saanut katsoa, vain antaa herkkuja.

Niki oli vuorossa viimeisenä, mikä onkin erittäin hyvä, sillä silloin sen ei tarvitse enää uudelleen olla yksin autossa. Nikillä ongelmana ei ole tuo ihmisten kohtaaminen, ja niin se menikin suoraan ihmisten luo imuroimaan herkkuja kädestä ja siirtyi aina seuraavan luo kun edelliseltä herkut loppuivat. Niki yritti myös kiivetä kouluttajan syliin kun oli ihan varma, että herkkuja todellakin on vielä lisää.

Koska Niki oli niin kotonaan ihmisten kanssa, otettiin pöytäharjoittelua. Niki pöydälle ja jokainen kävi antamassa sille herkkuja pari kierrosta ja hienosti meni sekin. Antoi myös kouluttajamme silitellä kaulasta, päästä ja niskasta. Eli tosi hienosti meni.

Tästä sitten edetään pikku hiljaa niin, että myös muut koskevat Nikiä ja jossain vaiheessa sitten katsotaan myös hampaat ja tutkitaan muuten. Oli kyllä tosi hyvä kokemus ja Niki tuntui olevan ihan rentona ja jopa odottavan, että "kukahan sieltä seuraavana tulee herkkuja antamaan".

Kouluttajamme suositteli tämän kurssin tueksi myös näyttelykoulutusta, pitää miettiä ja katsoa, milloin niitä olisi.