Ei sitten taas olekaan muistunut päivityksiä kirjoitella vähään aikaan, joten tässä koostetta lokakuulta...

1) Latvia/Liettua-bussimatkailua kera kahden miehen:

Perjantaina 9.10. lähdimme elämämme ensimmäiselle näyttelyreissulle bussilla ja matka alkoi bussin pakkaamisella Länsisatamassa iltaseitsemän maissa. Kamat ja koirat bussiin ja itse laivaan kohti Tallinnaa, jonne laiva lähti iltayhdeksältä. Perillä olimme yhdeltätoista, ja matka jatkui bussilla kohti Limbazia. Kuvitella tietty voi, että bussissa olisi yöllä nukkunutkin, tiet kyllä olivat sellaista perunapeltoa ettei siinä vatkauksessa juurikaan unta saanut, muutaman kerran jossain unen rajamailla tuli käytyä. Aamuneljän-viiden aikaan saavuimme näyttelypaikan pihalle ja sitten jopa unikin tuli pariksi tunniksi. Pirteinä siis aamusta näyttelypaikalle, kehämme tosin oli vasta iltapäivällä, ja tietysti auttamatta myöhässä rutkasti. Kehään meiltä meni vain Niki, jolle tuomari antoi kyllä erin muttei sertiä kun oli hänen mielestään liian hoikassa kunnossa. No, ei saanut toinenkaan kehän uros eriä, kun oli kuulemma aivan liian laiha (alleviivattuna ja huutomerkein varustettuna) eli meillähän siis ei mitään hätää ;) Ei sitten tullut Latvian valiota tällä kertaa Nikkeroisesta.

Latviasta matka jatkui kohti Siauliaita Liettuaan ja saavuimmekin illalla yhdentoista aikaan hotelliin, jossa kerkesimme häthätää nukkua ruhtinaalliset kuusi tuntia. No, ei tarvinnut unta odotella, hyvä, että kerkesi peiton alle pitkälleen kun unimatti jo vei :)

Aamulla taas kohti näyttelypaikkaa ja tällä kertaa kehäkin oli jo aamupäivällä ja meiltä kehään sekä Koda että Niki. Koda tietty ensinnä kehään junnuilemaan ja tulokset jäi kyllä ihan pimentoon, niinpä vain hengailimme kehän reunamilla valmiustilassa kun avouros ja sen jälkeen Niki valioihin kehään. Myös Nikin tulos jäi hämärän peittoon mutta kutsuttiin sitten avouroksen kanssa kehään, jossa sitten Niki ykköseksi. Tämän jälkeen sitten kutsutiinkin kehään Koda ja Niki, ja Koda minun kanssani vain häselsi ja leikki kumipalloa ja jäi sitten ihan oikeutetusti Nikille kakkoseksi. Sitten taas ihmeteltiin, että mahdettiinkohan me jotakin saadakin täältä vai ei, kunnes saimme arvostelut, joista ilmeni, että Koda oli saanut junnusertin (ROP-jun) ja Niki sertin (ROP) eli Kodasta Liettuan ja samalla myös Balttian junnuvalio ja Nikistä Liettuan muotovalio :) Eli täydellinen näyttelypäivä!

Kotimatkalle lähdettiin sitten kehien jälkeen illalla, ensiksi kohti Tallinnaa ja sieltä laivalla Helsinkiin. Eipä taas tullut uni bussimatkan aikana mutta kotona uni oli todella makoisaa!

Oli kyllä rankka reissu mutta onneksi tulostavoitteista 2/3 onnistui eli ei ollut todellakaan turha reissu :) Pojat olivat kyllä todella kiltisti häkeissään bussissa, eivät inahtaneetkaan, vaikka joutuivat kaksi yötä häkeissä bussissa vatkauskyydissä viettämään. Mikäs siis on matkustaessa näin rauhallisten miesten kanssa :)

2) Seinäjoki KV 23.10.

Elämysmatkailu jatkui, sillä matkasimme Nean kanssa Seinäjoelle junalla jo perjantaina, kun näyttely oli lauantaina. Majoitus Sokos Hotelli Vaakunassa ja taas huonosti nukutun yön jälkeen kymmenen sentin lumessa rämpien kävelimme näyttelypaikalle. Muunvärisiä mitsuja oli ilmoitettu 26, ei ollut tavoitteet kovin korkealla, kun Koda päätti Balttian reissun jälkeen pudottaa taas kerran karvansakin... Tuomari jakoi melko lailla säännönmukaisesti punaista nauhaa, Kodaa ennen vain yksi sai ERIn, Kodan luokassa 4 koiraa, joista ennen Kodaa jo kolmelle EH. Kodasta tuomari tykkäsikin ja antoi ERIn, jes! Lopulta antoi uroksissa vain viidelle koiralle ERIn, yksi junnu, Koda, 2 valiota ja 1 vetsku. PU-kehä jännitti kyllä aivan sairaasti, lopulta Koda PU2 ja sai samalla neljännen sertinsä ja ensimmäisen cacibinsa. Ilo oli kyllä ylimmillään! Kotiin matkasi onnelliset näyttelykävijät mielettömän fiiliksen vallitessa :)

3) Liitelyä ke 27.10. by Jekku ja Päivi

Olikin mielenkiintoiset treenit, sillä Suvi oli päättänyt vetää kisaomaiset treenit eli rakensimme radan, jonka jälkeen vain kertoi, missä järjestyksessä mikin mennään ja sitten saimme 10 minuuttia aikaa rataantutustumiseen itseksemme. Sitten aloitettiin medeistä, Jekku lähtövuorossa kolmantena. Itseä kyllä hirvitti, muistanko radan, kun  esteitä oli kaikkiaan 20. Ihme kyllä, muistin kaikki ja Jekku meni kyllä kuin ajatuksen voimalla, ihan mieletöntä. Loppusuoralla itse tein mokan enkä ohjannut Jekkua hypylle tarpeeksi hyvin ja hyppy meni pitkäksi, joten radalta vitonen. Oli kyllä mieletön fiilis, ihana Napsu, huippuliitäjä! Mainittakoon vielä, että kukaan muukaan ei saanut nollaa radasta, joten siihen peilattuna meidän möllien vitonen oli mieletön saavutus kun ryhmässä myös kakkosissa jo kisaavia ;)

Lopuksi kuulimme vielä, että rata oli ollut ihan oikea kakkosluokkalaisten kisarata, tosin siinä kepit renkaan tilalla, meille kepit ei rataan kentälle mahtuneet. Pörhisitimme siis lisää rintojamme omasta suorituksestamme :)