Perjantaina 9.4. lähdimme taas kohti uusia seikkailuja klo 13, kun Siru tuli meitä noutamaan kohti satamaa. Tallink Star irtosi laiturista klo 14.30 ja Tallinnassa olimme 16.30. Suuntasimme kohti hotellia, jonka olimme varanneet budjettimatkailuun oikein sopivaksi (28 euroa/2 hengen huone, sis mannermaisen aamiaisen). Hotellin vastaanotossa virkailija kovasti pahoitellen kertoi, että olivat joutuneet upgreidaamaan meidät parempaan hotelliin samalla hinnalla koska varaamamme budjettihotelli oli ylibuukattu. No, tästä emme toki olleet pahoillamme, ja niin saimme superior huoneet Hotel von Stacklebergistä ja hintaan sisältyi myös aamiainen seisovasta pöydästä :) Illalla kävimme sitten pitkän lenkin Tallinnassa koirien kanssa ja sen jälkeen vielä syömässä hotellin ravintolassa. Sitten uni maistuikin...

Aamulla meillä ei kerrankin ollut paniikkia näyttelyyn, kehät alkaisivat vasta iltapäivällä kahden aikaan, tosin ajoaikaa Tallinnasta Rakvereen varasimme ruhtinaalliset puolitoista tuntia, matkaa n. 100 kilsaa. Matkalla käytiin vielä kaupassa Tallinnassa ja tankkaamassa hieman myöhemmin. Ilma oli todella kesäinen, aurinko paistoi kuumasti. Lunta ei Tallinnassa ollut enää juuri missään ja kukat jo kovasti kukkivat, kevät siis todella paljon pidemmällä kuin meillä :)

Perille löysimme hienosti, kiitos Sirun hienon uuden navigaattorin! Jännitys alkoi kovasti kohoamaan, varsinkin kun numerolaput saatuani havaitsin sen yhden ennalta tietämättömän mittelin olevan uros luettelon mukaan. No, kokemusta ainakin sitten olisi tiedossa! Junnut sitten viimein tulivat vuoroon, Martti ja Koda kehään. Juutilainen antoi Martille EH:n kuulemma liian ison pään vuoksi. Kodalle antoi ERIn eli toka junnuserti irtosi, jes! Junnuissa sitten vuorossa Martta ja Maisa, joille antoi myös ERIn ja Martan sikoitti ykköseksi ja sai siten myös junnusertin, ja näistä sitten valitsi Kodan ROPiksi!!! Sitten vuoroon tuli se "musta hevonen", joka osoittautui soopeliksi urokseksi, joka oli todella arka eikä halunnut ollenkaan esiintyä kehässä ja sai näin ollen EH:n. Jee, toiveet Jekun valioitumisesta nousivat! Jekku olikin kehässä kuin vanha tekijä ja ERI tuli, samoin se kaipaamamme SERT eli Jekusta tuli Eestin valio. PU-kehässä sitten olikin Koda ja Jekku kaksistaan ja yllätys oli melkoinen, kun minut Kodan kanssa ohjattiin ykköspaikalle eli Koda sitten vielä PU1. ROP-kehään sitten taas Koda ja Martta, jossa Koda ROP ja Martta VSP. Jes, tunne oli kyllä uskomaton!

Koska meillä oli hyvin aikaa illan laivan lähtemiseen, jäimme vielä ryhmäkehiin, joissa saatiin taas hyvää kokemusta. Ensin Koda oli Junnuryhmäkehässä, jossa koiria olikin pilvin pimein. Sitten vielä ryhmäkehässä, jossa tuomari jopa kuulemma oli ihan katsonutkin Kodaa, wow! No, kuten yleensäkään, ei mitteleitä tälläkään kertaa isoissa kehissä noteerattu. Mutta hienosti Koda jaksoi vielä näissä isoissakin kehissä keskittyä ja esiintyä, on se vaan niin taitava mies!

Kotimatka menikin sitten laivalla hieman enemmän ja vähemmän hilpeissä tunnelmissa, myös Mari ja Tarja tulivat kotiin samalla laivalla. Kotona väsyneinä mutta onnellisina uusien seikkailuiden rikastuttamina puolen yön maissa :)