Kevät kuluu ja agilitytreenit alkaa, tämä on aina niitä vuoden kohokohtia :) Tällä kertaa tulee aika pikainen päivitys, mutta jotain osviittaa tämänhetkiseen menoon radalla.

Kodalla ja Nikillä alkoi 20.4. agilityn alkeiskurssi HSKH:ssa, kahden vanhemman miehen jalanjälkiä seuraten. Ensimmäisellä kerralla sää oli sateisen harmaa, jopa pieniä rakeita tipahteli, mutta fiilis innokas ja odottava. Oli jännää päästä taas testaamaan agilityn "hurmaa" Paavo Pöhkiäisen kanssa. Näin ensimmäisellä kerralla kokeiltiin vain simppeleitä juttuja; putkea, pussia ja lähetystä/irtoamista. Tai no, eiväthän nuo mitään ylihelppoja ole, mutta onneksi meiltä ei vielä vaadittu niin kauheasti ;D Kodan kanssa oli oikein hauskaa työskennellä. Herra oli niin täpinöissään päästessään agilitaamaan, että unohti välillä kuunnella - kenttä ja ihmiset piti tietysti tutkia ensin - ja siitähän riemu repesi.

Putki ja pussi näyttivät heti sopivan meidän putkiaivolle. Olin jättämässä herrasen odottamaan Iitun kanssa pussin toiseen päähän, kun Koda oli jo sukeltanut ja etsiskeli innoissaan reittiä ulos. Kangas pidettiin vielä ylhäällä, ainakin suurimman osan aikaa. Eipä siinä kyllä hirveästi tarvinnut jätellä, kun Koda syöksähti pussiin aina yhtä innokkaasti ja ihan sama kummalta puolelta. Ihana mies :3 Putki meni ihan samalla tarmolla.

Niki oli aivan yhtä mukana jutussa, ja vieläpä niin hyvin, että kuunteli Iitua kuin enkeli eikä tarvinnut pussillakaan kankaan nostoa. Nämä on varmaan nämä meidän luolamiehet :'D Niki oli aivan elementissään saadessaan syöksyä putkeen ja pussiin, vaikka edellisestä kokeilusta on reilusti aikaa.

Irtoaminen aloitettiin namikontaktille luvasta lähtemisellä. Molemmat tajusivat hienosti jutun juonen, irtosivat rimattomien aitojenkin läpi hakemaan nakkia. On se hyvä, kun koirat tykkää syödä ;D

Lisäksi kokeiltiin takaakierron alkeita niin, että alusta oli sijoitettu aivan hypyn kannattimen taakse namipaloineen. Koda ei ihan ymmärtänyt sitä, ettei takaa kiertoa vielä suoritettu loppuun, mutta muuten aivan hienosti molemmille. Koda innostui jopa niin paljon, että yritti käydä pöllimässä lelun suoraan toisen koiran suusta... Turpiinhan siinä tuli. Koiraan ei onneksi tullut mitään, ohjaaja sen sijaan sai laastarin sormeen.

Seuraavat treenit meillä onkin ensi viikon keskiviikkona, sitä odotetaan innolla ;D

 

Hipun kanssa ollaan edistytty siihen vaiheeseen rally-TOKOssa, että avoimen liikkeitä ollaan jo alettu treenaamaan. Osa niistä sujuukin jo ihan hyvin :) Treeneissä on ollut hauskaa joka kerta, yhteistyö pelaa, jos ei täydellisesti niin hienosti. Nakit on kova juttu, narupallokin ihana, mutta radalla ei suoritettaessa käytetä kumpaakaan.

Huomenna onkin viimeiset treenit ennen sunnuntain kisoja... Alkaa jo jännittää. Hyvässä lykyssä siitä tulee meidän viimeinen startti alokasluokassa :D

 

Sitten vähän lähempiä tapahtumia; maanantaina oltiin Hipun ja Jekun kanssa Ojangossa Ojanko Cupin ensimmäisessä osakilpailussa. Ihana, vähän viileä sää, koirat ja ohjaaja hyvällä mielellä - mikäs siinä sitten! :)

Radat menivät molemmilla aika hyvin; Hippu starttasi sekä mölleissä ulkopuolisena että kilpailevissa, Jekku kilpailevissa vaan koon vuoksi eri luokassa. Ensimmäisenä koitti Hipun vuoro radalla, joka oli melkoista kieputusta, mutta lopulta helposti muistettavissa ja hauska. Olin aivan ällikällä lyöty, kun Hippu heti alusta asti oli mukana jutussa ja irtosi juuri niin kuin halusin, totteli täydellisesti ja näytti lisäksi nauttivan tekemisestä. Yhteistyö oli aivan mahtavaa <3

Vielä yllättävämpi oli tulos; -10.75, sijoitus luokassa olisi ollut 2.! :D

Jekun kanssa mentiin rata vähän hitaammalla tempolla. Musta herra oli, kuten usein käy, osan aikaa omissa maailmoissaan mutta hyvällä tuulella. Kaikki esteet tehtiin tarkasti järjestyksessä, yksi hyppy mentiin sivusta ja kepeillä käytiin taisto aloitus- sekä lopetuskohdista mutta muuten meillä oli kivaa. Keinusta olin erityisen ylpeä, se mentiin varmasti, sekä lopun hienosta okserin ylityksestä :)

Tulos Jekulle oli 21.99, mukana yksi kielto (5) sekä aikavirhe.

Hipun kanssa päätettiin testata vielä tämäkin rata. No, hylkyhän sieltä tuli kun puomin sijaan Kultaturkki suuntasi alla odottavaan putkeen, mutta ohjaajaa vain nauratti ;D Kieltokin me löydettiin jostain. Ei tämä mikään loistorata ollut, jotain muitakin kummallisia ohjauksia siellä tuli, mutta muuten oli ihan kivaa. Lopussa vaan tein sen tyhmän, tyhmän virheen, että ohjasin Hipun keinulle vaikka tarkoitus oli jättää se välistä. No, eipä siinä mitään yllättävää käynyt, kolahdus maahan ja koira hyppäsi sivusta pois eikä suostunut enää jatkamaan.

Tulos siis HYL + 5.

Hauskaa meillä oli, sitä en kiellä ;) Jekullakin on jo alkanut treenaaminen ryhmässä, jos se vauhti kesäkauden aikana paranisi, Hipun kanssa odotellaan vielä.

 

Huomisen treenejä ja sunnuntain kisoja (sekä lauantain Tampere KV:tä) odotellen...

- Nea